От ГЕРБ ще подкрепят ИТН, ако решат да съставят кабинет

Новини

Пред БНР Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ заяви, че от партията ще предложат кабинет, но са готови и за опоиция и ще подкрепят евентуален кабинет, предложен от друга партия:
„ГЕРБ винаги взема поуки от грешките си. Партията трябва да има самочувствие. Готови сме да предложим кабинет. Готови сме да бъдем и опозиция. Готови сме и за нови избори. Има големи червени линии, които не бихме прекрачили. От „Има такъв народ“ се очаква да отговори на много въпроси. Цялото общество очаква подредба на важните точки от дневния ред на България“. 
 
Атанасова допълни: 
„ГЕРБ има състав на Министерския съвет, номинации за ръководни длъжности - председател на парламент, заместник-председатели. В ГЕРБ се откроиха хора, които от дълго време са в политиката и в държавната администрация, те имат ясна представа за ситуацията, за възможностите в парламентарната република. През следващата седмица парламентарната ни група ще има първото си заседание... Лидер на нашата партия е Бойко Борисов, но засега не стои въпросът дали той ще е номинация за министър-председател“. 

Още от Новини