Отново работят зелените коридори в Александровска болница и в "Пирогов"

Новини

"Зелените коридори" за свободна ваксинация срещу COVID-19 отново работят, но под условие. На локално ниво всяко лечебно заведение решава дали да осигури коридор според наличните дози ваксини. От сутринта работи пунктът пред Александровска болница. Малко след 13 часа отвори и пунктът пред "Пирогов". "Зеленият коридор" във ВМА временно е затворен поради изчерпване на наличните ваксини. Денонощният пункт пред болница „Света Анна“ също затвори снощи до получаване на нови дози от препаратите.

Кабинетът за ваксиниране в столичната болница "Св. Иван Рилски" възобновява работа утре. Ще се поставят ваксини от производителя "АстраЗенека". Кабинетът ще работи без прекъсване, от 8 часа до изчерпване на наличните количества. С приоритет ще се ваксинират хората от трета и четвърта фаза от националния ваксинационен план. Ваксини обаче ще се поставят и на желаещи, които са извън приоритетните групи.

Мобилен пункт от лечебното заведение утре от 10 часа сутринта ще бъде в софийското село Габер, за да имунизира срещу Covid-19 желаещите жители от селото.

Още от Новини