Отиде си Царят на фалшивия алкохол

Новини

Ромският богаташ Кирил Рашков, по прякор Цар Киро, е починал. Адвокатката на семейството Росица Драгинова е уточнила за изданието, че това е станало тази нощ в дома му в Пловдив. Близки до Рашков припомнят, че здравословното му състояние е било лошо. Страдал е от болно сърце и проблеми с бъбреците. Юристката добави, че в момента подготвя молба за прекъсване изпълнението на наказанието на дъщерята на Цар Киро – Събка. Тя е осъдена на 5 г. затвор за притежание на 2054 г хероин за 184 921 лева, внесен от Турция.

Кирил Рашков попадна под ударите на закона и бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода за незаконно държане на живак и антики. Прозвището си той получава, понеже се самообявява за лидер на ромите в България. До 1989 г. получава седем присъди с наказание от общо над 30 години затвор, а след 10 ноември 1989 г. е амнистиран и впоследствие са му налагани предимно административни наказания.

Главно с неговото име са свързани безредиците в село Катуница през септември 2011 г., след които е задържан, осъден и прекарва в затвора над 2 години.

Още от Новини