Осъден за смърт на дете в листите на мандатоносителите на Васил Божков

Новини

Панагюрският бизнесмен Цветан Пъков, който през пролетта на 2015 г. прегази с джипа си 6-годишния Петьо Гевечанов от Панагюрище, се е включил в надпреварата за народни представители на 4 април, съобщи "Монитор". Пънков е листите на Българско национално обединение-БНО, които пък решиха да са "мандатоносител" на "Българско лято" на обвиняемия Васил Божков. В края на юни 2015 година Окръжен съд – Пазарджик, осъди Пъков на 4 години. Делото беше гледано по съкратената процедура. Обвиняемият призна пред съда, че е сгазил 6-годишния Петьо с джипа си. Според експертизата той е карал със 78 км в час. Пловдивският апелативен съд потвърди наказанието, но през 2018 година Пъков беше пуснат предсрочно от затвора, след като изтърпя повече от половината от присъдата си.

Името на Пъков лъсна на 7-мо място в листата на БНО в 13-ти многомандатен пазарджишки избирателен район.

Междувременно стана ясно, че Божков повежда листата на БНО в 25 МИР в София. В 25 МИР бизнесменът, който в момента се укрива в Дубай, ще се изправи в челен сблъсък с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова.

Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, изнудване, опит за подкуп, търговия с влияние и др. Последните обвинения, които бяха повдигнати на Божков са за ръководене на престъпна група, създадена с цел извършване на тежки умишлени престъпления. Сред тях – убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Още от Новини