Оставка заради убитото от ток дете

Новини

Главният архитект на Район "Триадица" Иван Шишков ще подаде оставка. Той не е бил на работа, когато е подписана служебната бележка, въз основа на която по-късно е прекаран ток от шахтата-убиец. Това каза на пресконференция кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов.

Това ще е първото оттегляне от пост на ръководен кадър след смъртта на 16-годишния Людмил, който бе убит от токов удар от оголен кабел в шахта на тротоара на бул. "Гешов" в неделя. Дни след кончината на момчето институциите си прехвърляха отговорността чия е шахтата и кой е захранил с ток от нея павилионите наблизо.

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че опасният кабел е прокаран от собственика на преместваем обект или от хора, които той е наел, но договорът е подписан от служител на ЧЕЗ въз основа на служебна бележка, подписана от главния архитект на район "Триадица".

"Бяхме потресени от този инцидент. Нашата цел е да изясним всички факти и обстоятелства. За да бъдем максимално обективни, искаме да информираме обществеността за някои данни, които вчера бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община споменаха за писма към райноната администрация с искания за инфо незаконни обекти. Район "Триадица" е отговорило на тези писма с работа на терен. Съдържа се списък с 23 обекта на територията на нашия район. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверките", коментира Димитър Божилов.

Още от Новини