Общинските музеи и Зоопарка в София с вход свободен на 3 март

Новини

На 3 март с вход свободен за посетители ще работят Регионалният исторически музей - София, Парк-музей "Врана", Софийската градска художествена галерия и филиалите й - галерия-музей "Дечко Узунов" и галерия "Васка Емануилова". Безплатен е и входът на Зоологическата градина - София.

В Регионалния исторически музей на пл. "Бански" 1 може да се види постоянната експозиция, свързана с хилядолетната история на София, както и временна изложба "Храни душа да те слуша. Храненето в София и Софийско", която представя традициите в храненето на населението от софийски регион и София в периода от втората половина на ХIХ век до края на Втората световна война. Направени са възстановки като кът от селска къща за приготвяне на храната и хранене и кухня от 30-те - 40-те години на ХХ век.

На 3 март се организира и автобусна линия по маршрут от пл. Орлов мост - Парк-музей "Врана". Първият курс ще тръгва от пл. Орлов мост в 9.30 часа, а последният курс от парк-музей "Врана" - в 17.35 часа, информират от Столичната община.

Още от Новини