Новият руски посланик Елеонора Митрофанова: Стига сте правили шоу!

Преди да ни обвиняват в смъртни грехове, трябва да завърши разследването, казва тя

Новини

"Стига сте правили шоу! Русия не върши нищо незаконно на територията на България", казва руската посланичка Елеонора Митрофанова в интервю за "24 часа" по повод шпионския скандал. Тя говори за "тъмни петна" върху летописа на руско-българските отношения и предполага, че "постъпателното развитие на нашето сътрудничество на някого е заседнало като кост в гърлото".

Приблизително на три месеца неоснователно и „с помпозност“ се гонят руски дипломати по "измислени причини', твърди Митрофанова. Според нея не може да се установи пряка и логическа връзка между хората, за които прокуратурата твърди, че са шпионирали, и работата на посолството.

"Преди да ни обвиняват в смъртни грехове", трябва да завърши разследването и да се вземе "несвързано с политиката съдебно решение", казва Митрофанова. Със съжаление се вижда, че "на фона на усилващата се антируска истерия в света България е в авангарда на разрушителната тенденция", посочва тя.

Според посланика обаче България и Русия ще преодолеят трудния период, тъй като "предизборните страсти изчезват, политическата конюнктура се сменя, тенденциите остаряват и на тяхно място се появяват нови".

Още от Новини