Нинова пита защо ИТН са партия на протеста, а БСП – не

Новини
© БГНЕС

„Някой виждал ли е Слави Трифонов и сценаристите му на протестите? Не. Аз и цялата парламентарна група излязохме пред президентството още първия ден. Тече нова подмяна на истината. Все повече се шири лъжата, че трите нови партии са партии на протестите, а БСП - на статуквото. Имам един въпрос и пет факта.

Въпросът: Някой виждал ли е Слави Трифонов и сценаристите му на протестите? Не. Защо тогава ги наричате партия на протеста?“.

Това написа в профила си във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя изброява и фактите, като на първо място е, че цялата парламентарна група на БСП е излязла пред президентството още първия ден на протеста.

„Многократно отправихме призив към нашите структури да се включат и го направихме - депутати, общински съветници, членове и симпатизанти бяха всеки ден по площадите в страната. Нашата телевизия от ден първи отразяваше събитията, на живо излъчване, често до полунощ и сътрудничеше с Ройтерс по тяхно искане, за да види целият свят какво се случва в България. Направихме собствен протест с хиляди наши членове и симпатизанти като преместихме събора от Бузлуджа на жълтите павета. Единствено БСП внесе вътре в Парламента исканията на протеста като законни и докрай се бори за тях“, изброи Нинова.

Според нея това са необоримите факти.

„Част от стария модел на управление е манипулацията. Част от промяната е да се уважава истината. Ние сме за промяната. Последователни и принципни, както сме били досега“, завършва тя.

Още от Новини