Нинова няма да подава оставка, ще крепи кабинет на Слави Трифонов

Новини

Корнелия Нинова призна тежката загуба на БСП на изборите, но обяви, че партията е ключов фактор в Парламента. Тя даде първото си телевизионно интервю след изборите пред БНТ. Нинова заяви категорично, че БСП ще подкрепи проекта на Слави Трифонов, „ако предложи кабинет, ние ще дадем гласове“. Тя уточни, че трябва да има обединение на партии, които са били против, съобщава Tribune.

Нинова беше категорична, че коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна. По темата с оставката ѝ тя посочи, че оттеглянето ѝ е нямало да бъде просто личен акт, а е щял да носи последици.

„Трябва да прецениш в политиката с кое ще навредиш повече. Ако подам оставка, означава 3 месеца да правим пряк избор и БСП да се хвърли в битка и лобиране вътре, като може да има нови избори в страната – това ще е разсипващо за партията“, каза още Нинова.

„След изборите се чух няколко пъти с президента, последно снощи“, призна Нинова. Темата е била следизборната обстановка, но не са говорили той да бъде баща на някаква коалиция.

„Ние четири години не се месим в неговите решения и това трябва да продължава да бъде така. Неговите решения са негова отговорност, така че той е свободен да ги взима“, каза Нинова. Лидерката на червените заяви още, че досега Радев не е ползвал нейни кадри за служебен кабинет.

Според нея сега се губи ценно време. Нещата трябва да се успокоят и да се работи спокойно в тази ситуация, защото „икономическите проблеми се задълбочават – 70 % от фирмите в туризма фалират“.

„Ето ние например влизаме в парламента с подготвен пакет от закони. Когато и да ни свикат, ние влизаме с нашите закони и започваме работа, категорична е Корнелия Нинова. Следващите три месеца са ключови – за държавата и за партията, заяви отново социалистката.

Данните показват, че голяма част от възрастното население не са излезли да гласуват заради коронавируса.

„Хора които са гласували преди за БСП сега са гласували за Слави Трифонов и Мая Манолова, но сега е време да си поправим грешките. Никога не е късно да върнеш доверието“, каза още Нинова. „Към партията си казвам – спокойно, мъдро, ще се изправим, ще продължим и ще се справим по-добре на следващите избори“, заяви тя на финала.

Още от Новини