Не ваксината, а вирусна инфекция е причинина за смъртта на 47-годишния мъж в Благоевград

Ще се изследва допълнително и дали не е бил заразен с коронавирус

Новини

Остра вирусна инфекция, която е поразила вътрешните органи и основно белия дроб, е причината за смъртта на 47-годишния Ивайло Даламангов от Благоевград. Това е установила направената аутопсия. Районната прокуратура – Благоевград, разпореди проверка за смъртта на мъжа, починал пет дни след ваксинация. Той беше намерен мъртъв в дома си в кв. "Грамада" във вторник около 22 ч.

"Мъжът се е ваксинирал на 11 март, като е пристигнал в имунизационния кабинет на РЗИ заедно с майка си. Поставена му е била ваксина от партидата, която на следващия ден – 12 март, бе спряна от употреба. При ваксинирането не е съобщил за някакви придружаващи заболявания", каза директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов. Полицаи са изискали документацията по случая от инспекцията, за да съберат материалите по разпоредената прокурорска проверка.

Майката на Ивайло е поискала да се направи аутопсия. Съдебният медик е установил, че вследствие от острата вирусна инфекция мъжът е получил остра дихателна и сърдечна недостатъчност, което няма как да стане след ваксиниране. Мъжът е имал и придружаващи заболявания. Установена е хипертрофия на сърцето, което означава, че най-вероятно е имал и високо кръвно. Взети са хистологични проби, ще се изследва допълнително и дали не е бил заразен с коронавирус, като резултатите ще станат ясни до седмица.

Още от Новини