Непълнолетен уби приятел на пътя

Новини

Един тийнейджър е загинал , а друг е тежко ранен в катастрофа през нощта. Сигнал за случилото се бил подаден рано тази сутрин около 05.00 часа в дежурната на РУ-Панагюрище.
 
Пристигайки, полицаите установили, че в района на жп гарата в Панагюрище е самокатастрофирал лек автомобил „Ауди“. По първоначалните данни водачът е бил 17-годишен младеж от Панагюрище, който движейки се с несъобразена скорост е загубил управлението над колата.
 
Тя е напуснала пътното платно и се преобърнала встрани от пътя по таван. В резултат на това е починал возещият се до водача негов 17-годишен съгражданин. Шофьорът е транспортиран от екип на „Спешна помощ“ в МБАЛ „Унихоспитал“ – Панагюрище, където е настанен в много тежко състояние. На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление в средногорския град.
 
Установено е, че леката кола е собственост на 20-годишен мъж от панагюрското село Оборище. Изясняват се причините довели до тежката катастрофа. Трупът на починалото момче е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ – Пазарджик. По случая е образувано досъдебно производство.

Още от Новини