Началникът на РПУ Дряново Тони Тодоров прикрива поредно ПТП, предизвикано от сина му

Новини

По сигнал на граждани и жители на град Дряново, публикуваме информация относно своеволията в местното Районно управление и по-конкретно поведението на пътя и поредната катастрофа, предизвикана от полицейското синче – Тони Тодоров–младши. Баща му – началник на районното управление – Тони Тодоров-старши, отново прикрива сина си и го пази от последствията. Свидетели и очевидци, пожелали анонимност, твърдят, че миналата седмица отново е имало ПТП с участието на Тодоров -младши, а деянието му за пореден път е останало встрани от местната прокуратура и областната дирекция на МВР, град Габрово.

Датата е 09.09.2022г. – петък, мястото е изходът на село Царева ливада, посока град Дряново, което е на територията на Община Дряново и Област Габрово. Тогава, Тони Тодоров – младши, губи контрол над управлението на автомобила, собственост на баща му – Тони Тодоров–старши, като при десен завой катастрофира челно в дърво, вляво от пътното платно. На място пристига лично началникът на местния полицейски участък, който е и баща на водача на МПС-то, предизвикало катастрофата с особено големи щети по автомобила, но за щастие без жертви или пострадали, освен полицейския син. Пътното произшествие настъпва в късната част на денонощието. Няма подаден сигнал на 112. След проверка от заинтересовани граждани към днешна дата става ясно, че това ПТП не е влязло в статистиката на ОДМВР за ПТП или ТПТП и не е отразено в информационния бюлетин на ОДМВР–Габрово. Не става ясно и какви са причините за настъпилото ПТП, както и скоростта, с която се е движил младежът. По информация на запознати със случая, полицейското синче се е „похвалило“ пред приятели, че е шофирал с над 100 км./ч.

На 15.09.2022г, след разговор по телефона с говорителя на ОДМВР – Габрово, в информационният им бюлетин се появи съобщение за случилото се ПТП, като публикуваме текста без редакторска намеса:

"Дряново:

На 10 септември, около 03:30 часа, в РУ Дряново е постъпил сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие в района на село Долни Драгойча. На място незабавно е насочен екип на "Пътна полиция", който е установил, че 18-годишен водач, управлявайки л.а. „Сузуки Витара“ е самокатастрофирал извън пътното платно по посока на движение. Младежът е без наранявания, като са нанесени само материални щети. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. ПТП-то е обслужено по административен ред., съобщават от ОДМВР -Габрово."

Свързахме се с началника на Районното управление и баща на катастрофиралия водач – Тони Тодоров, който заяви, че НЕ отрича за настъпилото ПТП с главното участие на неговия 18-годишен син. В разговора по телефона, става ясно, че синът му е "самотакстрофирал", санкциониран е с АУАН /Акт за установяване на административно нарушение/, но не отговоря и не става ясно как и за какво е бил съставен актът. Не става ясно и защо не е направена проба за наркотици, както и какъв е резултатът от пробата за алкохол. Също, защо няма подаден сигнал на 112 и кого е уведомил началника на РУ-Дряново за случилото се ПТП. Само съставеният протокол на място за настъпило ПТП, което е задължителен реквизит при обработване на ПТП отстрана на екипите на "Пътна полиция" /ако изобщо е било посетено от полиция/, може да отговори на някои въпроси - както за наличие на технически преглед, така и за сключена ГО /гражданска отговорност/, така и за резултата от проба за употреба на алкохол или наркотици.

Запознати твърдят, че полицейският син не за първи път е предмет на обществено внимание в малкия град, като преди това ПТП от миналата седмица, е имало и друго, отново с личен автомобил на полицейския началник, а именно "Мерцедес" с рег. № ЕВ 0555 **.  Като при движение по главна улица в град Дряново, отново изтървава контрола над автомобила и при удар вляво нанася също големи щети на автомобила. И тук няма пострадали или загинали, а само материални щети и потрошени предница и врати на автомобила. Двата автомобила - джип "Сузуки" и "Мерцедес", собственост на Тони Тодоров–старши, към този момент се намират в два гаража на територията на град Дряново и се ремонтират усърдно. Това ПТП също не е било част от статистиката на настъпили и брой ПТП на ОДМВР -Габрово и остава встрани от полезрението на по-висшестоящите полицейски началници. Отново няма информация дали е било посетено и обработено от „Пътна полиция“ на РУ Дряново, които са подчинени на Тодоров, както и какъв е резултатът от "обработката" на водача и син на полицейския началник.

През 2020 година синът на полицейския началник е направил опит за самоубийство. След употреба на солидно количество алкохол се хвърля от мост в град Дряново. Резултатът от този акт е дълго лечение и множество хирургични интервенции. Очевидно става въпрос за личностни проблеми на младежа, които още от ученическите години е трябвало да бъдат предмет на работа с детска педагогическа стая към МВР. Местни твърдят, че младежът има проблем с наркотиците и е в добър контакт с криминалния контингент в града.

Екипът ни отиде на място, за да потърси за коментар Тодорови - младши и старши, както и да посети гаража, в който се намира джипът, с който катастрофира в петък Тони Тодоров–младши. Потърсихме за коментар и ОДМВР -Габрово, чрез говорителя на дирекцията, но все още няма отговор на поставените въпроси.

Източник: БезпартиенБГ

 

 

Източник: Bunt.bg

Още от Новини