Наско Сираков: От 9 месеца стадионът е основното, което ме вълнува. Благодарим на Премиера

Новини

Представителният отбор на Левски почете паметта на своя патрон Васил Левски днес. Целият тим поднесе цветя и венци на паметника на Апостола в столицата, като сред тях бе и собственикът на клуба Наско Сираков. Легендата на “сините” говори пред медиите, като благодари на премиера и обсъди предстоящия нов стадион на Левски. 

“Наистина това е ден, в който трябва да се поклоним до земята за делото на един от най-великите българи, който е и наш патрон. Каквото и да кажа, ще е малко. Трябва да си спомняме с почит и уважение за делото на Левски и това, което е свършил този велик българин.

Държавата не ни е дала стадиона на концесия, а изпълни първата стъпка. Използвам случая да благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който направи невъзможното в такива кратки срокове. Жалко е, че ние не можем да му се отблагодарим така, както трябва. Искам да агитирам тези, които са под него, да бъдат също толкова експедитивни и да ни помогнат да доведем тази първа стъпка до финалната права в най-близко бъдеще.

И в мечтите, и в плановете ми е. От 9 месеца, откакто получих акциите, това е основното нещо, което ме вълнува. При нас борбата за оцеляване продължава, но ако искаме да превърнем Левски в европейски отбор, първото основно нещо е да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме един европейски стадион.

Разбира се, че няма да има държавно финансиране, ние сме частно дружество. Затова и получихме такъв отговор за сектор “А”. Държавата прави и се надявам да направи това, което искаме. Оттук нататък топката е в нас, а и мисля, че стигнем ли до договор за концесия, много по-лесно ще е да намерим инвеститор и средства, с които да построим нов стадион”, завърши Сираков.

Още по темата