Над 600 присъди за нарушени противоепидемични мерки

Новини

Над 3 300 са образуваните досъдебни производства за нарушение на противоепидемичните мерки, основно за неспазване на карантината, обяви в Кюстендил вътрешният министър Христо Терзийски. Вече има и издадени над 600 присъди, добави той. Контролът по спазване на противоепидемичните мерки е сред приоритетите на Вътрешното министерство, каза Терзийски, който присъства на открит урок по пътна безопасност с ученици от Кюстендилското 6-то училище:

 

"Колко усилие ни коства от една страна проверките по адресите на гражданите, които са поставени под карантина, от друга страна мерките за безопасност на обществените места - питейни заведения, търговски обекти. Това е ежедневна дейност, която ние изпълняваме, и следим стриктно".

Терзийски коментира и скандала със закупените с еврофинансиране коли на МВР:

"Явно има сериозен проблем при провеждането на процедурите по обществената поръчка и както каза пемиерът, се получава ситуацията, при която крадецът вика: "Дръжте крадеца". Това е деяние, което е извършено и по документи, а когато има документи, следите остават и истината ще излезе на яве".

Още от Новини