Мутафчийски даде личен пример - бие ваксини в почивен ден

Новини

"720 души са били ваксинирани срещу Covid-19 във Военномедицинска академия (ВМА) в петък, което е с около 100 човека повече от предходния. Забелязваме тенденция на увеличаване на желаещите да си поставят ваксина, обяви началникът на ВМА Венцислав Мутафчийски. Той поясни, че от 19 февруари има разрешение от министър-председателя да се стартира четвърта фаза и масовата ваксинация в България.

"При нас, все още пристигащите за ваксина са от записаните във втора и трета група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки, който иска, може да дойде да се ваксинира. Разполагаме с достатъчно количества ваксини "АстраЗенека", имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят и "Пфайзер", и "Модерна". Така че продължаваме в пълна сила, коментира още началникът на ВМА, който също се включи във ваксинационния процес.

От софийската УМБАЛ "Св. Анна" съобщиха, че започва работа пункт за ваксинация срещу Covid-19. Той се намира в Триажния център в двора на болницата и ще бъде на разположение на всички желаещи да се ваксинират граждани от 08 до 17 часа, включително и през почивните дни.

Още по темата