Мая Манолова е лидер по неверни твърдения в платформата „Лъжеш ли“

Новини

„Гласувах в Берлин, но имаше струпвания на хора, можеше да е по-добра организацията, намесваше се полиция, аз лично чаках с мой приятел 4 часа, но относно резултата не съм изненадан от това, което имах аз като очаквания“, разказа пред БНР Радослав Евтимов от платформата „Лъжеш ли“, която проследяваше дали политиците лъжат в предизборните си платформи и изказвания. 99 политици от 26 партии са били изследвани, както и 9 медии, от доброволците в „Лъжеш ли“, като са наблюдавани най-вече предизборните дебати.

„107 неверни твърдения на политици намерихме, лидер в това е Мая Манолова с 8 неверни твърдения, следвана от Тома Биков - с 6 и Росен Желязков, Георги Свиленски и Румен Гечев с по 5 неверни твърдения в национален ефир. Трябва да кажем обаче, че имаше политически партии, които не участваха в тези дебати. Това е например представители на "Има такъв народ". Данните ни са за топ участниците", посочи още Евтимов.

По думите на Евтимов ГЕРБ не са успели да изпълнят в цялост политическата си програма:

"Например не е построена изцяло магистрала и тунели, не се създаде електронна здравна система, не се подават тримесечени доклади от съдебната система, а БСП за България, които твърдят, че 40 държави се ваксинират с руската ваксина, ние проверихме и не успяхме да намерим там, че и Турция да фигурира", даде пример Евтимов.

Източник: БНР

Още от Новини