Марешки и Цветанов наливат над 1 милион за реклама в първите 10 дни на кампанията

Новини

Кампанията за парламентарните избори започна официално на 5-ти март. Десет дни след началото ѝ партиите и коалициите са подписали договори за реклама на обща стойност от 2 193 858 лева (без ДДС). Това показват данните на Института за развитие на публичната среда. За място в Народното събрание се борят 22 партии, 8 коалиции и един инициативен комитет в избирателен район Благоевград.

Морската коалиция между ВОЛЯ и НФСБ е вложила най-много средства в медийно отразяване – 694 194 лв. Основната част от тях (близо 80%) е разпределена за големите телевизии в страната. На второ място по направени разходи са ГЕРБ-СДС със 375 184 лв. Интересно е, че за да достигнат до потенциалните си гласоподаватели, от коалицията очевидно залагат на печатни и онлайн медии, за сметка на електронните.

Бившият ръководител на предизборния щаб в ГЕРБ – Цветан Цветанов, който вече е начело на Републиканци за България, също инвестира сериозно в кампанията досега. Неговата партия е трета с направени разходи в размер на 339 932 лв., като над 60% от тях са за договори с две телевизии.

Още от Новини