Мандатоносителят на Божков - пръв приятел с президента

Новини

Стандарт

Фолкаджия, режисьор, политик. Лоша версия не само на Жорж Ганчев, но и дори на Йоло Донев. Дали за Георги Георгиев-Готи, чалгата е политика, няма значение. Защото той вече превърна политиката в чалга. При това евтина. И подкрепена с щедри шепи от обвинения в 18 възможно най-тежки престъпления Васил Божков.

Цялата история би била забавна, ако зад пресния съюз не прозираше високо вдигнатият юмрук на президента Румен Радев. Георги Георгиев-Готи е своеобразна топла връзка между "Дондуков" 2 и дубайския предизборен щаб на Божков.

През ноември миналата година, голият кмет, както всички наричаха фолкаджията заради предизборния му плакат с тиква на срамотите, публикува снимка с Румен Радев. На нея президентът доволно позира с Георгиев. А Готи написа отдолу: "Двама истински мъже".

Кръгът на новата изборна завера се затваря от Мая Манолова, с която Георгиев също демонстрира близост. Той има позьорска снимка и с нея. Готи първо каза, че ще я направи свой заместник, когато спечели, но след като събра едва 471 гласа на първи тур и отпадна от надпреварата, я подкрепи на балотажа срещу Фандъкова. Накрая обаче БНО се разграничи от Манолова.

Мая Манолова се отърка в гол кандидат за кмет, за да си вдигне рейтинга, гласеше тогава позиция на БНО, подписана от секретаря Александър Александров.

 

Кой е Готи? Наближат ли избори, името му неизменно се завърта. Първите скандали бяха на президентския вот през 2016 г. Видео от брифинг в БТА документира как Готи лично представя кандидата на БНО за държавен глава Румен Гълъбинов, бивш шеф на Агенция за финансов надзор, днес случайно или не съветник на Радев и член на Стратегическия му съвет. На вота обаче Гълъбинов и подгласничката му адв. Весела Волева се явяват като независими, подкрепени от Инициативен комитет. А БНО излиза с ... Митьо Пищова и Радо Шишарката.

Вторият блясък на Готи бе с подкрепата му за Евгения Банева, която от ареста се кандидатира за евродепутат. БНО я обяви за водач на листата си, в която фолкаджията бе пети. И само две седмици по-късно се разграничи от Банева.

Хитът обаче си остава кандидатирането на Готи за кмет. В кампанията Готи втрещи цяла България като снима полуголата Жанета Осилова като булка пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Оказа се, че това е клип за парчето на Готи "Правиш ме Crazy". 

"Политиката е порно. Хората са много гладни и трябва да ги нахраним с тиквеник. Затова системата роди такива като мен, защото нестандартната ситуация изисква нестандартни решения, обяви в кметските избори през 2019 фолкаджията политик. Тогава той заяви, че според него "купуването и продаването на гласове в България е не престъпление, а приключение". А целите му за София бяха: Тротинетките - безплатни, Топлофикация - държавна.

 

 

Времето за промяна настъпи, бъдете смели и активни, каза днес Георги Георгиев, мотивирайки защо отдава на концесия партията си на Божков. Зад смелата му "борба с корупцията" обаче стоят други политически ценности, описани от Готи в изявленията му през годините.

Още по темата