МВР и ДАНС разследват НАП за корупция и рекет. Замесени в схемите са Антоанета Бучкова, Борислав Иванов и Георги Димов – дясната ръка на Румен Спецов

Новини

Зам.-изпълнителният директор на НАП в и назначени от него служители от Главна дирекция "Фискален контрол" са станали обект на разследване от страна на ДАНС, МВР и прокуратурата. Причина за това са подадените десетки сигнали за корупция и рекет в особено големи размери. Информацията за стартиралото разследване срещу Димов, доскорошна дясна ръка на уволнения от служебното правителство директор на НАП Румен Спецов, беше потвърдена както от полицейски източник, така и от служители в приходната агенция.

Както преди седмица, Bunt.bg пръв се осмели да публикува информация и тръгне по петите на корупционната схема, стана ясно, че инспектор Антоанета Бучкова и началникът й, който е директор на "Средни данъкоплатци" – Борислав Иванов, действат в комбина. Подходът им е да създават трудности за бизнеса и да възпрепятстват нормалните работни процеси, като най-вероятната им цел е получаване на предложения за тлъсти суми, за да се спрат безсмислените проверки. След разкази на достоверни източници, пожелали да запазят своята анонимност, се осветли охолният живот на Борислав Иванов, който се отчитал на зам.-изпълнителния директор на НАП – Георги Димов, сочен като приближен на Румен Спецов. Така излиза, че пресирането на бизнеса чрез безсмислените проверки, с цел предлагане на тлъсти рушвети, съвсем не са били тайна за доскорошния шеф на НАП – Румен Спецов. Дори по изложената информация и започналото разследване от ДАНС и МВР, няма да е изненада, ако се окаже, че самият Спецов е стоял на върха на корупционната пирамида.

Нека припомним, че след публикуването на първата статия по темата, до екипа ни достигна информация от потърпевш, пожелал да запази своята анонимност.  Той сподели, че Антоанета Бучкова сама намеквала за охолния живот, който началникът й води и за разходите, които имал покрай трите си деца, за скъпия му джип Toyota Land Cruiser, за луксозната му вила в Сапарева Баня, за липсата му на финансови затруднения, макар в условията на криза. И как един държавен служител може да си позволи такъв охолен живот?

Отговорът е ясен: натиск върху бизнеса, Антоанета Бучкова на първа линия, отчита се на шефа си Борислав Иванов, той към Георги Димов, а накрая чадърът, пазещ златните кокошки – Румен Спецов.

 

Източник: Bunt.bg

Още от Новини