Легендата Димитър Пенев също влиза в политиката

Новини

Легендарният треньор по футбол Димитър Пенев официално беше представен като кандидат-депутат в листите на коалицията "ВОЛЯ-НФСБ", съобщиха от партията на Веселин Марешки. Това е втората футболна легенда в екипа на бизнесмена, след като в понеделник беше потвърдено включването на носителя на "Златната обувка" и абсолютен голмайстор на България Петър Жеков.

Като футболист Димитър Пенев 8 пъти е шампион на България и 5 пъти носител на Националната купа. За повечето българи, обаче, той остава в съзнанието като най-успешният треньор на страната, който изведе националния отбор до бронзовите медали на Световното първенство в САЩ ‘94.

"Димитър Пенев и Петър Жеков са представители на златното поколение български атлети и тяхното включване в политическия процес не изглежда случайно", допълват от партията.

Миналата седмица стана ясно, че още две футболни легенди – на Левски и на ЦСКА влизат в предизборната надпревара. Емил Велев-Кокала и Христо Марашлиев ще участват заедно в изборите в листата на БСП. Те са част от гражданската квота на социалистите. Двамата ще са кандидати на социалистите за депутати в столичния 24 многомандатен избирателен район. Освен футболните легенди на двата столични гранда сред номинираните от БСП, но в Пловдив, е и друг известен футболист от близкото минало – Георги Георгиев-Гецата.

Още от Новини