Левски и ЦСКА се обединяват

Новини

Двата гранда на родния футбол и вечни съперници на терена - ЦСКА и Левски, застават рамо до рамо в искането си за спешна промяна в родния футбол.
 
"Сини" и "червени" са част от подписка, подкрепена от около 160 клуба в страната, която официално е внесена в БФС с конкретно искане  за изборен Конгрес на футболния съюз възможно най-скоро. Още по-точно - те предлагат датата 30 април, което е с два месеца преди определената сега (25 юни), на която БФС смята да организира Конгреса.
 
Но при доста условно поставени рамки от централата, свързани най-вече с противоепидемичната обстановка. Тази дата не бе посочена като официална, а като ориентировъчна - според това дали у нас ситуацията ще позволява провеждане на такъв форум. Подписката настоява за нова дата в края на април.
 
На този етап двата ни гранда не срещат подкрепа от останалите водещи клубове от Първа лига, но пък имат тази на по-скромни отбори. Не е маловажен факта, че зад това искане все пак стоят отборите, представляващи огромен процент от фенската маса в родния футбол. Няма съмнение кои са двата най-популярни отбора в България.
 
Левски и ЦСКА дори излязоха с декларации на официалните си сайтове, публикувани почти по едно и също време. Те имат доста различно съдържание, но посланието изглежда сходно.
 
Тази на Левски е по-конкретна, като в нея ръководстовто на "сините" директно заявява искането си за незабавен Конгрес.
 
Клубът също така заявява и подкрепа към Съдийската комисия, подложена на доста медийни атаки в последните дни. Като мотив "сините" посочват факта, че съставът на тази комисия е избран само преди два месеца от този Изпълком, чийто членове сега негодуват.

Още от Новини