Кошмар! Новият директор на софийските гробища вкарал циганската мафия да краде ЕГН-та на покойници? Чудовищна гавра с трупове - зариват ковчези с багери и кирки. Румен Димитров друса кючеци

Неуспелият кандидат-кмет на р-н “Надежда” изгонил с полиция от пресконференция бивши служители на “Гробищни паркове”, дошли да го разобличат. Заканвал се да “шиба” журналистки, ако им дадат думата

Новини

 “Е*ахте майката на умрелия” - така зловещо и цинично се провиква гробар, назначен от новия директор Румен Димитров на мястото на десетките уволнени от него служители. Ужасяващо видео, изпратено в редакцията показва как няколко мургави субекта с пресни трудови договори към централните гробища, джелатски удрят с кирка ковчег, който не се побира в некадърно изкопания гроб. Той е толкова тесен и плитък, че покойникът не може да бъде положен във вечния му дом без неописуемото поругаване, запечатано в клипа. Чудовищната история е само малко парче от пъзела на кадровата политика, водена от неуспелия кандидат кмет на район “Надежда”, който за компенсация оглави общинското предприятие в първите дни на 2024 г., по предложение на кмета Васил Терзиев.

“Циганската мафия се върна в софийските гробища, яхнала последен модел “Ауди”. Тук стана като хан, до късни доби прииждат лъскави лимузини и тумби от съмнителни субекти си влизат, все едно администрацията е на баща им”. С тези думи към нас се обърнаха опечалени граждани, имали нещастието да ползват услугите на “Гробищни паркове” през последните месеци. По думите им, ежедневно по коридорите на общинското траурно звено могат да бъдат забелязани мургави гости с качулки, които безпрепятствено влизат в архива, съхраняващ чувствителни лични данни на хиляди столичани, отишли си от този свят, както и на живите им роднини. В кабинета на новия директор Румен Димитров пък чести гости били оперативно интересни лица от ромски произход, за които са събрани данни, че са част от ОПГ. Цигански барони, свързани с погребалната мафия, също били повече от добре дошли при новия гробищен шеф, някои от тях дори официално са назначени за негови съветници. За повече колорит, Димитров бил съпровождан из алеите за вечен покой от няколко яки мутри с бръснати глави, бради и татуси, гледащи на кръв и представящи се за негова охрана.

 

Всичко, казано до тук, може би нямаше да звучи толкова зловещо, ако не бяха кадрите, изпратени от наши читатели. Освен ударите с кирка, на тях се вижда как пресен гроб, със спуснат в него ковчег, се заравя от багер, все едно е строителен изкоп. Нововъведението най-вероятно е разпоредено от Румен Димитров - дали за да пести жива сила или от липса на страхопочитание към смъртта, не се наемаме да гадаем. Тук е мястото да уточним, че погребенията по цял свят, се извършват чрез ръчно заравяне на тленните останки - част от ритуала по последно сбогом с нашите близки. Нещо повече - опечалените често сами хвърлят първите шепи пръст върху ковчега и полагат цветя в изкопа, отново в знак на символична раздяла. На централните гробища обаче явно вече ще ни зарива багер - точно както някога сицилианската мафия е крила трупове на убити конкуренти. Гаврата, запечатана във видеото, става пред очите на над 15 опечалени, присъстващи на варварското погребение, без право да гъкнат.

Но нека караме по ред

Още с встъпването си в длъжност, новият директор назначава за свой заместник дама с интересен и вълнуващ личен живот - Виолета Георгиева - бивша архиварка от район “Връбница”, където Димитров гастролира за малко, след като не успя да седне на кметския стол в “Надежда”. Злите езици я вкарват в общ креват с Боби Циганина. Последният е назначен на два граждански договора да подрязва храсти и да окопава гробните алеи. В свободното си време се занимава с кражби и лихварство. Хвалел се, че бил и на втори договор - като съветник на Димитров и човекът, който “му върши мръсната работа”. Още по-екзотично изглежда назначаването на индивида Християн Гечев за ръководител отдел "Сигурност" в гробищата. Наши източници от “6-ти септември” се заклеха, че той има десетки криминални регистрации, а собственият му баща към днешна дата търка затворническите нарове.

 

За инспектори “Сигурност” са назначени още Тошко Трайков, по прякор “Ташкин”, както и Ивайло Михайлов-Иво Рапъра, прочут с бруталните си побоища и изнасилвания на мъже. Михайлов е назначен на сладката длъжност в гробищен парк “Малашевци”, след като на метри от църквата прави опит да наръга с нож служител на погребална агенция. Дали постът е специална благодарност за усърдието му, или пък кървавият инцидент се е понравил на Румен Димитров, оставяме на оперативните работници да изяснят. От МВР трябва да кажат потулен ли е случаят и кой висш служител под пагон пази бандита. Още повече, че за зам.-директор по сигурността е назначен бивш висш полицейски служител, разполагащ с нужното влияние и контакти да му осигури полицейски чадър.

Рапъра от своя страна се хвалел, че е лична охрана на шефа. И двамата са известни на органите на реда с това, че се занимават с неразрешени от закона дейности - най-вече трафик на бежанци и лихварство. В свободното си време е засичан да бръмчи с криминално проявените Ники Китаеца и Нинджата. За Михайлов се говори, че натискал каменоделските фирми, изграждащи надгробни паметници, да му отчитат част от печалбата си, за да ги допуска да работят. Част от новоназначените лица откриваме в скандален клип, от който се вижда как Румен Димитров друса кючеци с тях на циганска сватба и щедро замеря с пачки музикантите под звуците на “Стар крадец си, тате, крал си сто неща”.

Под вещия поглед на такива ценни и интересни за правосъдието кадри, и по всяка вероятност с “доброто” на Румен Димитров, от електронната система на общинското предприятие почти всеки ден се вадят лични данни - най-вече ЕГН-та и адреси на живи и мъртви, твърдят очевидци. В отдел “Актосъставяне” също са се пръкнали нови служители, до един спечелили доверието на шефа си. Тук е мястото да вметнем, че към тази служба е заведен огромен архив с наследниците на починали хора. Така например, веднъж под претекст, че сървърът се е сринал, в гробищната администрация нахълтват външни лица, които се заключват в стаята на IT-отдела и стоят там до среднощ, сочи друго видео на случайно преминаващ гражданин. Сред неканените гости (по онова време) е съмнително на вид лице, който е представено като лична охрана на Румен Димитров, макар да не е назначен официално. Този човек е засечен почти всеки ден да се рови във всички официални документи, да ги снима с телефона си или директно да иска от секретарките ксерокопия. Единствената му връзка с предприятието е фактът, че има дете и живее на семейни начала с Теодора Йовкова - инструктор по аеробика и спининг, но преквалифицирана като финансов контрольор от новия шеф. Към днешна дата той вече е горд Ръководител на отдел “Гробищни паркове”.

На 7 март пък един от малкото останали стари служители заснема друг непознат човек - уволненият за корупция от МВР бивш полицай Димитър Романов, да седи необезпокояван пред компютъра в администрацията на гробищата в Малашевци и да рови из архива, водейки си записки.

Защо разказваме всичко това?

Защото гробищната и жилищната мафия работят в тясно сътрудничество. Най-често крадците на имоти се снабдяват с ЕГН-та на починали хора и техните наследници именно от гробища и траурни агенции, и така бързо локализират коя старица с къщи, ниви и апартаменти е овдовяла наскоро или кой самотен дядо е оставил парцели и жилища “на държавата”. После е ясно - от нищото се появяват мургави “наследници”, които с подправени документи обсебват чужда собственост. Или пък внезапно появили се “болногледачи” се снабдяват с пълномощно за продажба от някоя сляпа, дементна и безпомощна старица, която завършва живота си до кофите за боклук, с две торби покъщнина.

Сюжетите могат да са десетки. По-притеснителното е, че ако до скоро подобни гешефти ставаха някак скрито, вече за мафиотските мургави барони вратата към гробищния архив е широко отворена. Под носа на новия директор Румен Димитров, който явно от добро сърце е трудоустроил на заплата хора, за които няма свободни места в следствения арест. С което в никакъв случай не искаме да правим внушение, че той би имал интерес от подобни престъпни схеми.

На този фон сигналите за неправомерни уволнения и за 300-та хиляди лева, изплатени като обезщетения при липса на гласуван бюджет, изглеждат като бял кахър, ето защо няма да товарим читателите с незначителни подробности. Но това са средства, които излизат от нашите джобове и с тях би могло да се изчисти чрез обществена поръчка един от големите гробищни паркове, твърдят запознати.

Няма как да пропуснем обаче честите визити на Славчо Величков - бос на траурна агенция и любовник на осъдената и позорно уволнена бивша гробищна шефка Райна Божичкова, която има̀ наглостта да си сложи силиконов бюст с рушвети от незаконни погребения и препродажба на накити от мъртъвци. Бившата власт я изгони, но явно новият директор има други виждания и охотно приема любовника й в кабинета си. Дали ще му позволи да прилапа тлъст дял от погребенията, скоро ще си проличи. Като венец на всичко казано и показано в настоящия материал, на 21 март т.г., Румен Димитров решава да даде пресконференция на “Московска” 33, обяснявайки как е прекратил лошите практики за препродажба на гробни места и за погребване в т.нар. “санитарни алеи” между парцелите, предназначени за озеленяване.

Дългогодишни служители на "Гробищни паркове" обаче не бяха допуснати до пресконференция на вр.и.д. директор на парка в Столична община. Нещо повече - макар репортери да заснеха как изгонените от Димитров хора са придружавани от общински съветник, по нареждане лично от Васил Терзиев те биват изведени от залата за брифинги с полиция, а униформени ги вардят дори в тоалетните на общината, отново по заповед на кмета.

 

Въпреки опита за информационно затъмнение, пред сградата на СОС уволнените служители споделиха, че сегашният директор Румен Димитров е уволнил някои от тях с измислени мотиви, другите без такива. Баща със седемнадесет годишен стаж е уволнен заедно със синовете си, защото са набедени, че са участвали във въпросния клип, на който се вижда как гробари се гаврят с починал човек, бутайки го със сила, за да "влезе" в гробното си място. Видеото, което публикувахме обаче ясно сочи, че изпъдените хорица не са участвали в скверното деяние. Напротив - то е извършено от новите “звезди”,  които са близки до директора и разбира се - не са уволнени. Уволнено техническо лице на гробищните паркове към Малашевци сподели, че е трябвало да напусне, защото е бил под натиск за финансово отчитане към съветника на директора Румен Димитров. Също така помоли да бъдат проверени досиетата на всички нови лица, защото са криминално проявени, вкл. и новият инспектор в Малашевци.

За финал на днешния тъжен разказ ще споделим и за предупреждение, което група журналисти (повечето жени), са получили в деня на пресконференцията. Докато чакали пред сградата на Общината, до тях се приближил як субект с бръсната глава, когото от снимките разпознахме като Иво Рапъра. Той свойски се приближи до една от колежката с думите: “Ай сте написали и два реда, шефът ще Ви шиба, и ще лазите да му лижете г*за”.

Очакваме МВР да каже дали гардът на Румен Димитров ни е отправил заплаха или думите му са закъсняло осмомартенско пожелание към дамите с микрофон.

Източник: crimesbg.com

Още от Новини