Костадин Ангелов: Или президентът е лъжец, или го лъжат

Новини

"Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет. Но българите имат святи чувства, неподвластни на власт и забрани, затова отново са тук. Затова вярвам, че имаме бъдеще като българи. Искам да ви попитам, очаквали ли сте някога някой да ви забрани да се качите на Шипка?", заяви на 3 март президентът Румен Радев.

Здравният министър Костадин Ангелов обаче категорично отрече някой да е издавал забраната, за която говори държавният глава.

"Това е една много голяма лъжа. Или президентът лъже, или лъжат президента. В писмото ми до дирекция "Държавен протокол" казвам: "Предвид значимостта и символиката на националния празник на Република България 3 март, считаме, че провеждането на празнични събития следва да бъде позволено, но ограничено до провеждане на открито."

"Кажете ми кое беше забранено на 3 март? Имаше ли пропускателен пункт? Имаше ли органи на РЗИ? Имаше ли наказани, защото са там? Много ми е трудно да се обяснявам лъжите на хората, които ги изричат, не ми се иска да коментирам думите на президента", възмути се Ангелов.

Още от Новини