Комитова наглее: "Защо протестират? Няма съкратени работници, няма хора без заплати"

Новини

МРРБ взе решение, че ще провежда срещи само със собствениците на протестиращите фирми. Целта на срещите е да си уредим договорните отношения, като показваме най-голямото възможно уважение към българските фирми и хора, които изграждат нашата пътна инфраструктура. Това заяви на брифинг регионалният министър Виолета Комитова, след като пропадна насрочената за по-рано днес среща между нея и представители на протестиращите пътни строители.

"Ние нямаме тайни, искаме да водим открит диалог с тях. Ще се срещаме само и единствено със собственици на фирми за уреждане на наши договорни отношения", настоя регионалният министър.

И продължи с подигравките към протестиращите:

"Не знам за какво беше днешният протест, помислих, че е дошъл 9 септември. Имаме сведения от МТСП, че в строителния сектор няма съкратени работници, няма хора без заплати. Запознали сме се с трудовото законодателство. Ако една фирма е затруднена финансово, работодателят е задължен да плаща до 60% от заплатите на своите работници, но не по-малко от минималната заплата", каза още тя.

По думите на Комитова пътните фирми не са ощетени откъм заплати, а протестът само нагнетяване напрежението.

Още от Новини