Каракачанов защити полицаите в Казанлък: Не можем публично да обругаваме хора, които ни пазят!

Когато Скопие престане да ни нарича татари, да почука на вратата за диалог

Новини

Лидерът на ВМРО и вицепремиер по сигурността Красимир Каракачанов категорично защити полицаите в Казанлък, които заловиха след гонка опасен рецидивист, седнал зад волана дрогиран и пиян, и неподчинил се да спре за проверка. След като го закопчаха, униформените бяха отстранени от работа, защото проявили полицейско насилие. Това провокира възмущение и протести сред гражданите, които застанаха зад униформените.

"Аз заставам зад полицаите", отсече Каракачанов пред NOVA News. И добави:

"Нека се направи разследване. Грешката на полицаите е, че не са сдържали емоциите и яда си, и един от тях го удря два пъти, след като вече е задържан. Но хайде да проявим разбиране към тези хора", призова министърът на отбраната. Затова трябва да получат някакво наказание, но нека да бъдем снизходителни към тези хора и за друго. Не можем да подлагаме на публично обругаване хората, които защитават нашия живот и нашето здраве. Те са спасили други хора от този същия дрогиран и пиян на пътя, който можеше да ги избие, категоричен е Каракачанов.

В обществото трябва да има един стандарт, а не двоен стандарт, заяви лидерът на ВМРО, като припомни, че случаят е идентичен с дрогирания шофьор, който уби журналиста Милен Цветков. Тогава цялото общество най-вече медиите, скочиха и казаха: „Как може убийците наркомани да се разхождат по улиците?“. Този случай е същият. Тези полицаи са предотвратили един подобен човек, дрогиран и пиян, който кара автомобил, да не сгази хора и да не убие други хора. Той буквално е щял да ги прегази с автомобила си, опитвайки се да избяга от проверката, която му организират. Полицаите също са хора и имат емоции. Полицаите от десетилетия са обект на атаки от всякакви псевдополитици, които за да оправдават себе си, плюят полицията, обобщи лидерът на ВМРО. Каракачанов припомни на какво бяха подложени органите на реда по време на протестите през лятото.

Лидерът на ВМРО даде интервюто в централата на партията на фона на пейзаж на стената, изобразяващ Охрид и Охридското езеро.

"Зад гърба ми виждате старата българска столица Охрид. Това е столицата на българския цар Самуил, както го наричат още средновековните източници – „храбрият българин Самуил“. Това е българска столица, съвсем нормално е в кабинета на председател на ВМРО да стои именно старата българска столица", обясни Каракачанов.

И декларира, че няма никакво намерение да си „посипва главата с пепел“ заради размахания пръст на „една група неомарксисти, зелени и тъмночервени в Брюксел“, които смятат, че след като е министър на отбраната, няма право да говори за Македония.

"Защото те какво казват – „осъждаме острия тон на представители на българското правителство“. Ама Вие не можете да ме осъждате! Не сте ме избирали Вие, не ме е избирал Европарламентът. Мен ме е избирал българският народ и българският парламент. И ме е избрал, за да защитавам българския национален интерес, а не да защитавам Вашите изкривени представи за права на човека или вашите си не съвсем изяснени каузи в главата. В същата тази оценка, която дават тези анархолиберални депутати в Европарламента има още изречение – „а приветстваме Република Северна Македония за конструктивния тон и т.н. Тези хора явно не знаят за какво говорят или някой им го е написал. Може би трябва и те да проверят дали не са обект на други служби, в конкретния случай македонските, които са ги подвели, иронизира още той провалилата се акция срещу България в ЕП.

Каракачанов коментира и шпионския скандал във Военното разузнаване, като разкри, че е назначил разследване как е успял да се измъкне от сградата на Военна прокуратура резидентът, заловен на метри от чуждо посолство. Сградата се охранява не от Военна полиция, а от Съдебна охрана, уточни министърът на отбраната. Той уточни, че разработката и реализацията на Военното разузнаване, ДАНС и Прокуратурата е изключително успешна и е стартирала шест месеца по-рано. Всяка страна, която събира нерегламентирано информация, свързана с националната сигурност, трябва да бъде възпрепятствана и да бъде считана за противник, коментира той въпроса дали считаме Русия за противник.

По думите му обект на събиране на информация е била не само спецификацията на новите самолети, а и други неща, свързани с модернизацията на армията. Много добре отработена операция, аз съм убеден, че един нормален съд няма да пропусне високи присъди в това отношение, обобщи Каракачанов оценката си за разбиването на шпионската група.

Още от Новини