Как мама „храни“ болницата в Разград

Новини

В Буревестник продължаваме да публикуваме разследвания за далавери на местно ниво и като след като разгледахме злоупотреби с евросредства в Русе, Пазарджик и Плевен, сега ще обърнем внимание на Разградската областна болница МБАЛ "Свети Иван Рилски”. По сигнали на наши читатели новото ръководство в лицето на изпълнителния директор д-р Станимир Георгиев се занимава с организиране на конкурси за детска рисунка, докато лекари, шофьори и медицински персонал напуска болницата в посока Варна или Попово, например … Нещо повече – повече от месец не работи посетителкият асансьор в болницата и пациентите катерят стълбите, за да стигнат до кабинетите, в които са ги пратили. Явно няма пари за ремонт или персоналът на болницата и д-р Георгиев се грижат за двигателната култура на разградчани. И ако няма пари за ремонт – защо се прави конкурс за детска рисунка и се харчат едни пари за рекламни материали (торбички, пликове, химикали), в които да се раздават наградите.

Ще кажете, че д-р Станимир Георгиев си е намерил спонсор. Така е – това е Милен Ангелов, управител на дружеството „Мидия“ ЕООД, само че по наша информация същата фирма или по-точно фирмата на сина на Милен Ангелов – „Макси“ ЕООД, в момента е ОСНОВЕН ДОСТАВЧИК на храната в болницата. А в „Макси“ като търговски директор, който се занимава с обществените поръчки работи … Дарина Георгиева – майката на изпълнителния директор на разградската болница Станимир Георгиев. Така се прави бизнес, да няма пряка свързаност. Пак според нашите източници, скоро предстои да бъде обявена нова поръчка за доставка на храна в болницата и едва ли някой има съмнения кой ще я спечели. Схемата с конкурса за детски рисунки (които публично никой не е виждал между другото) много прилича на "дай да завъртим едни пари и да си направим реклама и да си подложим за предстоящата поръчка".

Фирма „Мидия“ ЕООД е собственост на Милен Ангелов, „Коко“ ЕООД – на Калоян Миленов Ангелов, а „Макси“ ЕООД – на Ангел Миленов Ангелов. Три семейни фирми, на един адрес и Дарина Георгиева в сянка

Болницата в Разград и новото и ръководство нашумяха преди няколко седмици, когато изпратиха до пациентите си поздравителни адреси по повод Великден и Рамазан Байрям. Тогава стана ясно, че част от персонала на болницата (празнуващ Байряма) е получил пликове с парични награди, а тези които празнуват Великден – не са, което стана повод за леко етническо напрежение. Тогава в различни медии се появи и ново лого на Разградската областна болница МБАЛ "Свети Иван Рилски”, на което ясно под кръста се вижда полумесец. Да, вярно, районът е смесен, но чак толкова толератност идва малко битти или байгън, все пак живеем в Република България.

На торбичката ясно се вижда кръст и полумесец

В болницата продължават да напускат и да бъдат освобождавани лекари и персонал, което също не говори добре за мениджърския екип – педиатър, пристигнал от Варна, по неясни причини вече е в болницата в Попово, а в началото на седмицата болницата е останала без шофьори, като всичките 4-ма са подали оставките си, независимо че са били на минималната работна заплата.

Явно, разчитайки на Вазовото „Бог високо, цар далеко“ („Под игото“) в областната болница "Свети Иван Рилски” в Разград, си мислят, че когато в държавата цари безредие и са далеч от София, могат да си правят „дребни далавери“ на местно ниво …

Още от Новини