Какво време ни очаква днес

Новини

Днес през страната ще премине слабо изразен атмосферен фронт. Ще има променлива облачност, над източната половина от страната по-често значителна и на места ще има слаби превалявания от дъжд и сняг. През нощта в западната половина от страната, а утре и в цялата страна вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, временно силен.

Минималните температури ще бъдат от минус 4 до 1 градус, а максималните - между 5 и 10 градуса.  
Максимални стойности в големите градове: София- 7 градуса, Пловдив- 3 градуса, Варна- 1 градус, Бургас- 2 градуса, Русе- 3 градуса, Плевен- 5 градуса, Хасково- 4 градуса, Враца- 5 градуса, Благоевград- 9 градуса. 
 
Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна и ще превалява дъжд и сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 3 и 6 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 3 градуса, на 2000 м - около минус 8 градуса. 

Още от Новини