КАТ на лов за пияни зад волана

Новини

Над 10 000 водачи с алкохол са били заловени да управляват МПС през миналата година сочи статистиката на пътната полиция. От днес до 3 март на територията на цялата страна ще се проведе специализирана полицейска операция по пътна безопасност.

"Този път акцентът ще бъде поставен върху водачите, които си позволяват да шофират след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техните аналози", уточни главен инспектор Николай Крушарски от отдел "Пътна полиция" към ГДНП.

Той посочи, че за цялата минала година от екипите на пътя са констатирани 9 999 случая на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол от водачите и 2 158 – след употреба на наркотични вещества, други 1 061 шофьори са отказали да бъдат тествани за наркотични вещества.

Проверките ще се провеждат предимно в сутрешните и вечерните часове, в рамките им ще се извършва контрол и за наличие на сключена валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, невръчени електронни фишове, както и за незаплатени глоби, наложени по ЗДвП.

Още от Новини