Йорданка Фандъкова: Над 100 машини чистят София

Новини

Над 100 снегопочистващи машини извършват обработка срещу заледяване във всички райони на София. Най-обилен е снеговалежът в планинските части на града. Приоритетно се работи по улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт, общинските пътища, мостовете и Южната дъга на Околовръстния път. Обработват се и основни улици в районите, както и стръмни участъци.

В природен парк "Витоша" се опесъчават пътищата Драгалевци – Алеко и Бояна – Златните мостове. Обработват се основните улици в районите със стръмни участъци и частично - вътрешноквартални улици, в "Оборище", "Лозенец", "Витоша", "Връбница".

В момента градският транспорт се движи при зимни условия навсякъде по обичайните си маршрути. Шофьорите трябва да карат с автомобили, оборудвани за движение през зимата и да се движат със съобразена скорост.

В Кризисния център на общината са настанени 93 души, които са останали без дом. Хората могат да подават сигнали за бездомни хора на тел.112, както и на контактния център на общината на 0700 17 310.

Още от Новини