ИТН отново нагли: Или ни подкрепяте, или отиваме пак на избори (Видео)


Част от политическото ръководство на ИТН, заедно с Николай Василев, дава пресконференция в 13 часа. Разговорът с медиите идва след оттеглянето на кандидатурата на Василев за премиер. Освен Николай Василев, на срещата с медиите присъстват още Тошко Йорданов и Филип Станев.

Не съм зависим нито от ДПС, нито от задкулисие, заяви Николай Василев и допълни:

„Считам атаките отдясно за приятелски огън. Не съм зависим нито от ДПС, нито от задкулисие. Били сме в коалиция с ДПС, защото тогава това гарантираше влизането на България в ЕС. Ако можехме да получим подкрепа, това щеше да бъде най-реформаторският кабинет от началото на прехода и щеше да работи с непозната досега скорост. Това щеше да е правителство с ДНК на бъдещето”, заяви Василев. Преди това той благодари на Слави Трифонов за доверието, което му е гласувал.

„През последните два месеца на съвместна работа имах възможност да опозная и него, и част от парламентарната група. Благодаря и на медиите за съвместната работа през последните 24 години. Благодаря и на всички, които ме подкрепиха по медиите. Този кабинет няма нищо общо с НДСВ освен мен”, каза Василев.

„Последните 3 дни беше излята уникална помия върху г-н Василев. Това започна от политическа партия, която трябва да припознава ГЕРБ като свой враг, а не нас”, каза Тошко Йорданов.

„Г-н Трифонов е на работа в момента. Той работи в ТВ 7/8“, обясни още дясната му ръка и негов говорител Йорданов.

„При нас отговорността си я носи Слави Трифонов, а тяхната подмяна и размяна се прави от Народното събрание. Кабинетът ще бъде представен, когато му дойде времето. Когато ни извика Радев е логично да има разговор и с останалите партии, ние отново ще представим наш проект за кабинет. Ще предложим кабинет, ако бе бъде приет, ще ходим на нови избори. Отговорността за това е на ДБ и „Изправи се“, заяви още Тошко Йорданов, който и днес замества шефа си Трифонов. Той на няколко пъти се скара на медиите, че са си позволили да пишат за Николай Василев, а сега не го питат за тези теми.

Тази сутрин стана ясно, че предложената за министър на културата Саня Армутлиева, също е оттеглила кандидатурата си.

Още от Новини