ИТН и ИБГНИ в пореден скандал за спонсори зад граница

Новини
© БГНЕС

Минути преди края на 46-то Народно събрание ИТН и ИБГНИ успяха да си спретнат пореден скандал. От трибуната Иво Атанасов от партията на Трифонов обяви, че съдебната реформа не се е случила не заради друг, а заради ДБ и ИБГНИ, които са провалили съставянето на правителство. Според Атанасов причината е, че ИБГНИ не могат да се освободят от своите благодетели зад граница. „Ако успеете да се освободите от тях може и да се получи нещо“, обяви Атанасов. Той се обърна персонално към Николай Хаджигенов и обяви, че за разлика от него, той не е участвал в платени протести.

В отговор Хаджигенов обяви ИТН за жалки и опита да обиди Иво Атанасов, като обяви, че дори не успял да му запомни името, въпреки че бил предложен за правосъден министър.

„Ние зависимости нямаме, каквито имате вие, продължаваме и ще осъществим съдебната реформа“, отвърна на свой ред Атанасов и обяви, че Закона за закриване на спецправосъдието е лош и е писан или от студентите на Славов или от Христо Иванов от времето когато е бил вицепремиер на Бойко Борисов.

„Заявил ли е Хаджигенов частен интерес за закриването на спецправосъдието. Не съм ходил на протести, за да си търся клиенти, които после да излъжа“, допълни Атанасов от трубуната на Народното събрание.

„Кандидатите за правосъдни министри не трябва ли да имат поне малка представа от право. Ние адвокатите си вадим хляба в съдилищата, как това го прави частен интерес. Тук неколцина адвокати, които са чували, че има сграда под името Съдебна палата се опитват да обяснят, че имам някакъв интерес“, обяви Хаджигенов и отрече да е има какъвто и да било частен интерес при закриването на спецправосъдието, които според него са инструмент за инквизиция и мъчения. 

 

Още от Новини