Значителен скок на новозаразените в Благоевградска област

Новини

Огромен ръст на заболелите от коронавирус бе отчетен в Благоевградска област. Болниците са  препълнени и се  търсят възможности за увеличаване на  леглата, на повечето места, обаче това е невъзможно.

Разпространението на коронавируса стигна нивата от  края на миналата и началото на тази година. Новозаразените в областта за последното денонощие са 220.Нараства и процентът на  хората с усложнения, които са настанени в  болници, каза директорът на РЗИ в Благоевград д-р Калоян Калоянов.
„Болницата в Гоце Делчев е на предела, болницата в Разлог също е препълнена. В Благоевград все още има места, Сандански и Петрич – препълнена“

Запълнено е и Covid отделението на общинската болница по онкология, и то с болни от рак пациенти. Голяма е вероятността областната болница в Благоевград отново да  бъде определена като ковидна. Седем са вече отделенията, в които се настаняват болни от коронавирус.

Здравните власти се надяват на по-строги ограничителни мерки на централно ниво, тъй като сегашните масово не се спазват.

„Предприемат се някакви мерки на национално ниво, и пак трябва хората да имат самосъзнание да ги спазват. Ние постоянно контролираме и виждаме, че доста хора нямат и желание да ги спазват“, каза д-р Калоянов.

Още от Новини