Здравният министър категоричен: Ще затваряме детски градини и училища, където се налага!

Новини

"Ситуацията в страната е сериозна. Имаме няколко места, където се усеща сериозен натиск върху лечебните заведения. Тя обаче е под контрол и продължаваме да обсъждаме с директорите на РЗИ-тата допълнителните мерки", обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той обясни, че ще се насочи по-голямо количество ваксини към местата с по-голяма заболеваемост. Министърът призова българите да бъдат разумни и да не си мислят, че пандемията е отминала.

Относно преминаването към обучение в електронна среда проф. Ангелов поясни, че в страната ситуацията е различна.

"Там, където това се налага, то ще бъде приложено, включително за малките класове и за детските градини. Ситуацията е много динамична и всеки ден е уникален. Решенията, които вземаме, са решения в движение", обясни проф. Ангелов.

За недостига на ваксини той каза, че такава е ситуацията в целия свят.

"За огромно наше съжаление фирмите производители не изпълняват договореностите, които са разписали, и определения график", уточни той. През март се очаква да пристигнат 500 000 дози ваксини. Ако това се случи до края на месец март, и ако успеем да ги приложим, ще имаме около 700 000 ваксинирани", поясни здравният министър.

Още от Новини