Заловиха издирван доктор

Новини

Зъболекарят д-р Ивайло Валериев Петров, който е заподозрян за измами на десетки пациенти с поставянето на импланти, е задържан в Перник, съобщиха от прокуратурата.

"Днес с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура - Перник за срок до 72 часа е задържан И.П. (на 34 години). Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление - въвеждане в заблуждение с цел имотна облага. В хода на разследването е установено, че в периода от м. януари 2020 г. до 15.09.2020 г., в клиника в Перник, мъжът извършил измами спрямо трима пациенти. Той ги заблудил относно поставянето на дентални импланти и метолокерамични коронки. С действията си денталният специалист причинил на пострадалите имотна вреда в размер на 17 003 лева. Спрямо обвиняемия И.П. е взета мярка за процесуална принуда - забрана за напускане на пределите на страната. Предстои Районна прокуратура - Перник да внесе в съда искане за определяне на мярката за неотклонение "задържане под стража", се казва в съобщението.

Припомняме, че десетки пациенти обвиняват д-р Петров в измами. В някои от случаите след плащането лекарят изчезвал, но без да извърши манипулацията. За последните две години докторът сменил 5 адреса в София и един в Перник. В града на миньорите той използва кабинет под наем.

Д-р Петров също така е практикувал и в Гърция, където също има много излъгани пациенти. Също така се оказва, че на различните места, където е работил, той е използвал и различно име.

Автор: Георги Христов

Редактор - журналист, публицист, анализатор.

Още от Новини