Задържаха собственика на офиса за бързи кредити за убийството в Стара Загора

Новини

Задържан за убийството в офиса за бързи кредити в Стара Загора е един от собствениците на кредитната фирма. Той е притежавал разрешително за огнестрелно оръжие и е прострелял смъртоносно 37-годишен свой служител при възникнала свада в следобедните часове в сряда.

Сигнал за инцидента е подаден вчера следобед. При стрелбата в помещението на оживеният булевард "Цар Симеон Велики" в Стара Загора няма други пострадали. Освен убития вътре са били и двамата собственици, като единият е стрелял по 37-годишния Станимир Иванов- Стамбето.

"Цялата нощ са провеждани оперативно-следствени действия. Разпитани са множество свидетели. Работата по случая продължава. Най-вероятно е възникнало скарване между лицата", обясни комисар Валентин Георгиев началник отдел "Разследване" в ОД на МВР Стара Загора.

Работи се по няколко версии, като основната е за възникнали финансови неуредици, коментира окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Убитият мъж е бил в договорни отношения със собственика на фирмата за бързи кредити, имал е криминално минало, лежал е и в затвора, след като през 2016 г. се беше барикадирал в апартамент в Стара Загора и замеряше с коктейли Молотов служители на реда. Стрелецът все още не е дал показания, задържан е за 72 часа по искане на прокуратурата, уточни окръжният прокурор Дичо Атанасов. В убития е намерен нож, но не е ясно дали е заплашвал с него някой от собствениците на фирмата за бързи кредити.

Още от Новини