Задават се "най-калните" избори в историята на България

Новини
© Хаджигенов и Хитлер

Иван Михайлов, breaking.bg

Остават по-малко от две седмици до началото на предизборната кампания за парламентарния вот на 4 април. Още от сега може със сигурност да се предположи, че това ще са "най-калните" избори в историята на България.

Защо? Очаквайте мръсна кампания, "черен пиар", компромати и тотална мръсотия. Срещу ГЕРБ и персонално срещу Борисов. Всичко това бе заложено още от лятото по врема на т.нар. "масови протести", инспирирани от президента Румен Радев, излязъл с прословутия вдигнат юмрук пред сградата на "Дондуков" №2. Както призна няколко месеца по-късно Гошо Боеца от Видин, употребен за пореден път и изхвърлен като парцал от умно-красивите и червените им кукловоди, "водачите на протеста" от бившето "Отровно трио" са били подготвени за събитията доста преди прокурори и следователи да влязат в президентството. Чакали са само повод и сигнал от Радев.

Не случайно месеци по-късно Хаджигенов и Бабикян "спонтанно" се подслониха под полата на Мая Манолова, абстинентна за власт, зад която наднича революционерът от Дубай Васил Божков. Който пък в СРС-та си разказва как се манипулират протестите. Бяха излети реки от омраза, черен пиар и манипулации срещу Борисов. Бесилки, черни чували за трупове, ковчези и помия.

Нали не си мислите, че това няма да продължи и по време на кампанията? Манолова ще открива "наркооранжерии на Борисов" на Околовръстното, ще има още от сериали на живо от магистрали, свлачища и т.н. Всяка дупка на пътя ще се следи под лупа. Нищо, че фирмите на Божков "Мостстрой" и холдинг "Пътища" строиха нагъналия се участък от магистрала "Тракия" към Чирпан по време на Тройната коалиция, когато пътен шеф бе Веселин Георгиев-Батко (И БРАТКО). Не съм видял нито Манолова, нито Христо Лодкаря да се включват на живо от този участък.

Нооо… всичко е позволено в името на властта. Една скоба. Манолова веднага се чучна до президента Радев, като обяви, че напълно го подкрепя за втори мандат. Забележки, меко казано, към Радев нямат и от т.нар. "градска десница". Очакваме и те да го подкрепят за втори мандат или поне за втория тур на изборите, като издигнат проформа някой неизбираем ТрайчоТрайков. Зад президента са Румен Петков, Александър Томов-Лупи и други другари. Това не ви ли прилича на "свирен мач" или задкулисие ? И то от тези, които най-много крещят, че се "борят със задкулисието".

Виждате ли накъде ни насочват кукловодите ? Някои хора, като шефът на ДСБ Атанас Атанасов, не издържаха на напрежението и нетърпението да влязат във властта и започнаха да издават част от сценария. Та Атанасов тропа по масата в телевизионните студия и настоява, още преди да е започнала предизборната кампания, да получат мандат за съставяне на правителство като трета политическа сила. Ми ако ДБ е пета политическа сила, както показват социологическите проучвания ? Що пък те да вземат мандат, а не Слави Трифонов например? Да не би да имат уговорка с президента Радев, към когото нямат никакви забележки, по предварителен сценарий?

За "програмно правителство", което като смокинов лист да скрие коалиция на ДБ с БСП и ДПС, маскирано като "кабинет на спасението"? Съставено от "експерти", а всъщност под юмрука на президента Радев ? Затова ли Атанасов и сие са сигурни, че ще имат подкрепа на БСП? И не се гнусят от нея. Този мач вече бе игран на местните избори в София миналата есен. Всички кметове от ДБ са избрани на втория тур с гласовете на БСП и обратното, както е в случая с кмета на "Изгрев". Който пък върна плочата на "Петимата от РМС". Явно Христоивановци не се притесняват от такава подкрепа. Нали пратиха главният секретар на ДСБ Мачиков да преговаря с Копейкин, Лупи и други комунистически уроди лятото. Нали Нинова призна, че са водили пазарлъци с ДБ, което после свенливо бе отречено от умно-красивите. Само не знам как ще се разберат помежду си. Едните искат да свалят Гешев, други да уволняват Националния оперативен щаб, трети Народен съд. Хаджигенов пък ще премахва прокуратурата и спецсъда. И всички са "незаобиколими фактори".

Да се върнем на изборите. Нали не мислите, че юмрукът от "Дондуков" №2 няма да участва в предизборната кампания? Бъдете сигурни, че ще участва. С отровни изявления, със стисната устичка. Спомнете си европейските избори и участието на Радев в предизборни мероприятия на БСП в страната. От няколко месеца той "подгрява" с твърденията, че изборите ще са нечестни, че ще има измами и манипулации, а от скоро започна да заплашва, че ако "бъдат избрани сегашните управляващи" България ще потъне. Неговите изявления "странно" съвпадат с тези на Манолова и пажовете й, на Христоивановци. Още отсега в социалните мрежи се подготвят протести срещу изборните резултати. Дежавю. Все пак Мая бе автор на "Костинбродската афера". А Бабикян майстор на фалшивите новини, баща на фейксайтове и политическа помия.

Затова казвам, че това ще са "най-калните" избори в историята на България. Защото никога досега държавен глава не е водил предизборна кампания. А Радев прави това от лятото на миналата година. За разлика от други избори този път ГЕРБ ще има проблем, защото ще получава "приятелски огън" и "нож в гърба" от бившия втори в партията Цветан Цветанов. Колкото и да се прави на „незаобиколим фактор“ неговата задача е само една. Да „къса живо месо“ от ГЕРБ. Или казано по-просто да отнема гласове от бившата си партия. Колкото повече вземе, толкова по-добре. Публична тайна са топлите връзки на Цветанов с Атанас Атанасов. Последният бе назначен за шеф на вътрешната комисия в предишния парламент с ходатайството на Цветанов.

Забелязвате ли, че в "калната кампания" влизат само "изпрани политици", които се борят срещу мутрите и хунтата? Мая Манолова, свързвана с Братя Галеви, с поправката Ванко 1, Костинбродската афера, КОЙ и Пеевски,автор на калпавия изборен кодекс срещу когото сега реве, Румен Петков-Запалката, предизвикал най-големият скандал в МВР, срещал се с мутрите Галеви, организатор и пряк участник в източването на седем банки от Аферата „Акрам“, Александър Томов-Лупи, бивш вицепремиер, съден за източване на „Кремиковци“ и ЦСКА, собственик на офшорни компании, Татяна Дончева, адвокат на „Мултигруп“ и доста „мутри“, Христо Иванов, бивш министър на правосъдието, с две години трудов стаж през живота си, храненик на чужди фондации, а сега на издръжка от съпартийци, Цветанов, майсторът на апартаментите, бивш вътрешен министър заради когото България постоянно е осъждана в Страсбург, но плащаме ние данъкоплатците. А да не забравим и Трубадура на чалгата и мутрите Слави Трифонов.

Списъкът е дълъг. Тези хора са "новият морал" и "новите политици", които под юмрука на Радев, с началник кабинет свързания с Васил Илиев, ВИС-2 и Държавна сигурност агент "Майстора", ще борят "мутрите" и "хунтата". Звучи като виц, но за съжаление е истина.

Още по темата