Забрани за продажба и консумация на алкохол в няколко общини

Новини

Забрана за продажба на алкохол е обявена в Перник, Радомир и Трън. За перничани тя е в сила от 18:00 часа днес до 8:00 часа на 5 април.
В Радомир алкохол няма да се продава от 20:00 часа на 3 април до 20:00 часа на 4 април, а в Трън забраната важи за времето от 6:00 до 24:00 часа на 4 април.
 
Временното спиране на алкохола засяга продажбата и консумацията му в магазините, завeдeнията за обществено хранене и други обществени места на територията на община Перник. Забранява се също в изборния ден да се провеждат масови мероприятия, които могат да създадат условия и предпоставки за нарушаване на обществения ред и безопасността на движение. Забраната не важи за сватби, семейни и други тържества, за погребални ритуали, религиозни обреди и други подобни събития, за които има предварително писмено уведомление до кмета.
 
От 20 ч. се забранява продажбата на спиртни напитки и в Дупница. В община Видин забраната е от 19.00 ч. до 21.00 ч. утре. В Пловдив забраната ще важи за деня на изборите от 06:00 сутринта до 21:00 ч. 

Още от Новини