Д-р Брънзалов: Няма пик на болни от коронавирус след изборите

Новини

Струпването на много хора при предаването на изборните протоколи няма да доведе нов пик на заболеваемостта от коронавирус. Това каза пред БНТ зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов. Според него в момента заболеваемостта от коронавирус не се повишава, даже леко намалява. Ситуацията е малко по-оптимистична, допълни той.

"По време на изборния процес всички епидемиологични мерки бяха взети. Ако се спазва 1,5 метра дистанция, естествено, че няма да има повишаване на заболеваемостта. На хората им беше осигурено всичко необходимо, за да спазват мерките", каза още Брънзалов.

"Голяма част са и вече ваксинирани. Много труд се положи, за да бъдат предоставени всички възможности за дезинфектанти, коридори и т.н. Но това, което зависи от индивида, ние не можем да го наложим. Нека да не преекспонираме проблема. Убеден съм, че няма да има пик благодарение на това, че в зала „Арена Армеец“ или в панаирната палата в Пловдив са се струпали толкова много хора. В никакъв случай не мисля, че това ще доведе до нов пик на заболеваемостта", заяви д-р Брънзалов.

Според него трябва да се смени по принцип изборния процес, за да няма такива опашки и толкова бавно да се предават документите. Той подкрепи електронния вариант за гласуване, защото е точен, обективен, и няма да се стига до ситуации като тази.

Още от Новини