Дянков: При следващи избори Борисов ще увеличи електората си

Финансистът предвижда около 100 депутата на ГЕРБ

Новини
© БГНЕС

„Добър, лош – темата е за това, че Борисов е предвидим държавник. Ще се върне в тази ситуация и ще увеличи електората си“, заяви пред Нова ТВ финансистът Симеон Дянков.

Той предвижда около 100 депутата на ГЕРБ в следващи избори.

Проектокабинетът на Слави Трифонов е писан на коляно – трябваше да има повече мисъл в състава на кабинета, даже липсва министър на МОСВ. По логично би било Любо Дацов да е предложение за министър на финансите“, смята той.

Дянков не е част от ГЕРБ, а от много години прави по-скоро критични изказвания към лидера на партията. В момента обаче анализът му говори за завръщане на ГЕРБ.

Дали Борисов е приключена ера: Борисов и ГЕРБ имат твърд електорат и той ще се увеличава с удължаването на несигурността кой ще управлява България. Той е предвидим, че може да строи магистрали и да взима решения, понякога ги променя, но ги взима и тази тема ще стане основна. Близо 12 години управлява ГЕРБ, а това е време в което се поизносват хората. Но кой знае какви нови хора не дойдоха. Трябват нови експерти. Както са спаднали депутатите на ГЕРБ отново могат да се увеличат, ако се окаже че други партии не могат да съставят кабинет“, предупреди Дянков

Източник: Тribune.bg

Още от Новини