Делян Добрев води листата на ГЕРБ в Хасково

Новини

Бившият депутат от ГЕРБ и областен координатор на партията в Хасково Делян Добрев ще бъде водач на листата на управляващите в региона. Той стана известен преди 3 години, когато сегашният евродепутат Елена Йончева обиколи всички медии, като обясняваше как Добрев е извършил всякакви престъпления. Преди дни обаче бившият народен представител осъди Йончева за клеветнически твърдения покрай т.нар. афера "Кумгейт".

Делян Добрев се отказа от политиката именно заради скандалните твърдения на Елена Йончева и подаде оставка. Неговата братовчедка, както и неговият кум, които бяха главни действащи лица в опита за дискредитиране, също напуснаха постовете си в Община Хасково.

Като областен координатор обаче Делян Добрев нанесе доста сериозен удар върху БСП, след като на местните избори ГЕРБ спечели 7 от общините в района на първи тур, а на изборите за Европарламент разликата в полза на управляващата партия срещу левицата беше смазваща. Явно Добрев се справя добре с хасковските структури и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е решил да му гласува да бъде водач в един от регионите, в които "Републиканците" на Цветан Цветанов имат сериозни позиции.

Още от Новини