Делото за регистрацията на партията на Васил Божков ще се гледа на 1 март

Новини

На 1 март ще бъде гледано делото за регистрацията на партията на Васил Божков от Върховния административен съд. Прокуратурата оспори решението на Софийския градски съд "Гражданската платформа Българско лято" да бъде вписана в регистъра на политически партии и така не позволи на формацията да участва самостоятелно във вота на 4 април.

Протестът беше очакван, защото прокуратурата поиска от Градския съд да не регистрира партията на разследвания за 19 престъпления Васил Божков. И изтъкна три аргумента - въпросителни около проведено онлайн учредително заседание, сгрешени ЕГН-та на учредители и лого, наподобяващо на това на енергийна напитка.

По тези възражения предстои да се произнесе върховната инстанция, а кога - от гледна точка на тези избори, вече е без значение.

Борил Соколов, който беше избран за лидер на "Българско лято", призна, че закъснялата регистрация е бил обсъждан вариант:

"Всички сме гледали скучни, предвидими американски фирми с ясен сценарий, така че ние бяхме готови за тези сценарии и сме готови до вариант Д, буквално. Времето се оправя, градусите се вдигат, лятото ще дойде по един или по друг начин, на 100 процента".

Още по темата