Даниел Митов: Бях поръчан! Бойко Борисов ме покани в листите на ГЕРБ

Новини

Бившият член на Реформаторския блок и бивш външен министър Даниел Митов влезе в листата на ГЕРБ. В предаването "Здравей, България" той сподели, че покана за връщането в политиката е получил само от управляващата партия, лично от премиера Борисов.

"Последните близо 3 години бях директор на Евразийската програма, базирана в Талин. Когато се върнах, постепенно започнах да комуникирам с бивши колеги, правителството ме номинира за специален представител на ЕС за Либия. За тази позиция господин Борел все още трябва да вземе решение. Въпреки това, аз се включвам в политиката. Аз съм човек на дясното, дясноцентристкото", обясни той.

Според него ГЕРБ има своите гласове и своята тежест. Митов е убеден, че партията има твърда позиция през годините, а за себе си смята, че може да допринесе за това листата да се представи силно.

"Аз съм се клел, единствено когато станах депутат, в това, да служа на Републиката и да спазвам законите. Не членувам в никоя партия. Не разбирам темата за предателството. Човек в политиката се води от определени принципи. Партиите са инструменти за постигане на определени цели на базата на някакъв ценностен избор. Аз от самото начало в политиката съм дясноцентристки ориентиран, с консервативни разбирания, който има своите цели и винаги се е стремил да ги постигне", поясни Митов.

Даниел Митов каза още, че знае какво е да те мачка тази система, визирайки прокуратурата.

"Не искам да говоря по медиите за това, защото ще заприличам на самата прокуратура. Прокуратурата си измисли нещо. Аз в момента влизам в предизборна кампания. Но аз съм заявил друго - всеки български гражданин трябва да си търси правата. когато една система е ползвана по този начин да мачка политически противници, българските граждани трябва да реагират".

Той подчерта, че ще продължи да се бори България да се развива като модерна европейска държава, с модерна икономика и ориентирана към геополитическите съюзи, в които в момента членува.

Още от Новини