ДБ вече не са криптокомунисти - сложиха за водач на листа директорка на червена младежка организация

Новини

www.tribune.bg

Илина Мутафчиева, която ще води листата на Христо Иванов в Търговище, е бивш председател на голяма младежка организация, която неформално се управлява от БСП. Т.нар. Национален младежки форум (НМФ) се ръководи от дъщерята на Антон Кутев – Мина Кутeва.  Бившият председател на НМФ и настоящ кукловод на структурата Лили Еленкова е сестра на кмета на Перник от БСП Станислав Владимиров. Двамата са племеници на дългогодишния лидер на БСП-Перник Ненко Темелков, от който по-късно Владимиров поема поста. Тъмно червените убеждения са в кръвта на фамилията, както и жаждата за власт.

Откакто е създаден НМФ, е известен като тайна младежка организация на БСП, която проповядва изцяло леви идеи и защитава позиции на БСП. НМФ и лично Мутафчиева опорочиха най-голямото младежко събитие в София по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Под диктовка и с подкрепата на БСП. След скандала, предизвикан от тайната лява младежка структура, шефката на НФМ Мина Кутева се появи на пресконференция на БСП. А от името на НМФ се изказа Николай Бериевски от БСП-Младежи, който призова МГЕРБ да се извинят.

В момента Мутафчиева работи при бившия посланик от времето на комунизма Иван Гарвалов, който сега ръководи Дружество за ООН в България. Според запознати Гарвалов е препоръчал на своя приятел Стефан Тафров, също бивш посланик в ООН, да включи неговото протеже в партийните листи (Иван Гарвалов е знаков агент на Първо главно управление на Държавна сигурност, с псевдоним "Ников". Досието му в архива на Комисията по досиетата е няколко тома, той е бил ключов секретен сътрудник на резидентурата в Ню Йорк, бел. на Антон Тодоров).

Още от Новини