Генералният секретар на ЕНП пожела успех на ГЕРБ-СДС на изборите

Новини

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе телефонен разговор с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, съобщиха от централата на партията. По време на него Антонио Лопес пожела успех на Коалицията ГЕРБ-СДС на предстоящите парламентарни избори. Генералният секретар на ЕНП изрази задоволството си от факта, че със своето обединение, ГЕРБ и СДС консолидират десния, проевропейски вот – какъвто призив представители на ЕНП многократно са отправяли.

"В нашата коалиция влизат най-голямата дясна и най-старата дясна партия в България. Сътрудничеството ни е повече от успешно. Видя се на европейските, видя се и на местните избори. Очаквам отново да постигнем добър резултат на парламентарния вот. С колегите от СДС сме твърдо убедени, че европейският път пред страната ни няма алтернатива и ще бъдем гарант в следващия парламент за запазването на евроатлантическата ориентация на страната", посочи Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ представи пред генералния секретар на ЕНП и акценти от политическата програма на парията за изборите "България следващо поколение".

"Вярваме, че можем да постигнем силен икономически растеж и до 2025 година България да има 100 млрд. евро БВП. Ще инвестираме сериозно в иновациите и образованието. Изпълнихме всичките си ангажименти отпреди 4 години. Ще изпълним програмата си и сега", подчерта Борисов.

В рамките на разговора той информира Антонио Лопес за хода на предизборната кампания у нас, като подчерта, че за разлика от политическите си опоненти – ГЕРБ залага на градивна кампания и на представяне на свършената работа.

Още от Новини