ГЕРБ ще избира ново ръководство

Новини

Национално събрание на ПП ГЕРБ ще бъде свикано от изпълнителната комисия на партията . Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Заради епидемиологичната обстановка форумът ще се състои онлайн и е насрочен за 11 май 2021 г. Очаква се тогава да бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в устава на ПП ГЕРБ.
 
От пресцентъра припомнят, че съгласно действащия устав на партията, Национално събрание се свиква най-малко веднъж на 4 години и уточняват, че последното национално събрание на ПП ГЕРБ се е състояло на 26 ноември 2017 година. Засега няма информация за избор на нов председател на партията. Премиерът Бойко Борисов вече е намеквал, че след изтичането на мандата на третия му кабинет ще съсредоточи усилията си върху партийната дейност в ГЕРБ. По-рано днес той заяви, че се отказва от депутатското си място в 45-ото Народно събрание. 
 
"Аз спечелих лидерските двубои и Нинова, и Слави Трифонов, и Христо Иванов - навсякъде ги победих. Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора", каза той.

Още от Новини