ГЕРБ сезира Синода за „сатанинските“ акции на Дионисий

Зададените въпроси ще получат публичен отговор, обещаха от БПЦ

Новини

Младежи от ГЕРБ внесоха писмо до Светия Синод и чакат отговор за сатанинските акции на Дионисий. Причина за реакцията на партията е случката от вчера пред дома на премиера Бойко Борисов в Банкя. Там отлъченият от Светия Синод архимандрит Дионисий Мишев и активисти на „Системата ни убива“ разпънаха черен чаршаф пред дома на премиера. По време на акцията отлъченият отец изписа на черния чаршаф „Каолиново помни“ и крещеше „Анатема“.

„Това ни потресе не само като миряни, а и като граждани на София, които месеци наред наблюдават отвратителните действия на един човек, който започна с ковчези в центъра на София, отслужи опело пред Министерския съвет, мина през бесилки, за да опъне вчера черни драперии пред дома на един гражданин, в който дом живеят децата му, му внуците му“, изтъкна Георг Георгиев.

Той допълни, че младежите от ГЕРБ са поискали Светият Синод да заеме една ясна и публична позиция по отношение на този човек.

„Смятаме, че е важно какво следва оттук нататък спрямо тази личност. С двоумение казвам личност“, поясни Георгиев. Той определи действията на Дионисий като сатанистки и уточни, че представителите на ГЕРБ са се срещнали с главния секретар на Светия Синод Мелнишки епископ Герасим, който ги е приел в кабинета си.

Георг Георгиев напомни, че срещу отлъчения Дионисий се водят и канонични църковни дела за редица нарушения на Устава на Българската Православна Църква/БПЦ/.

Още от Новини