ГЕРБ подписа споразумения с "Обединени земеделци" и Съюза на репресираните от комунизма "Памет"

Двете организации декларираха своята подкрепа към политиките на ГЕРБ

Новини

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подписа споразумения за партньорство с "Обединени земеделци" и Съюза на репресираните от комунизма "Памет". Документите бяха подписани и от председателите на "Обединени земеделци" Петя Ставрева и на Съюза на репресираните от комунизма "Памет" Лиляна Друмева. Двете организации декларираха своята подкрепа към политиките на ГЕРБ.

"В лицето на коалицията ГЕРБ-СДС ние виждаме силен застъпник на евроатлантическите ценности. Вярваме, че можете да завършите стартирала вече модернизация и икономическо развитие на България", заяви председателят на "Обединени земеделци" Петя Ставрева.

Лидерът на Съюза на репресираните от комунизма "Памет" Лиляна Друмева беше категорична след подписването на споразумението, че евроатлантическата ориентация на България няма алтернатива.

"Разчитаме на Вас да запазите именно тази посока на развитие", отбеляза Друмева.

"Дължим на всички репресирани от комунизма българи и техните наследници да продължим да утвърждаваме демократичните ценности у нас. Да подпомагаме земеделието винаги е бил един от най-важните ни ангажименти. Затова и сме се старали да извършваме плащанията към стопаните авансово, за да бъдат напълно спокойни за поминъка си. Общото между нашите партии е, че държим много на евроатлантическата ориентация на страната. Голям успех в тази посока бе влизането в Банковия съюз и чакалнята на еврозоната. За да приемем еврото обаче, има още много работа да се свърши и никой друг не може да се справи с тази задача – освен нас", коментира председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов.

Борисов изтъкна и някои от най-важните успехи през изминалия 4-годишен управленски мандат:

"Диверсифицирахме газовите доставки, модернизирахме армията си, влязохме в чакалнята на Еврозоната, повишихме доходите и пенсиите, инвестирахме милиарди в образованието, върнахме над 50 000 деца в клас. Също така организирахме най-успешното председателство на Съвета на ЕС. Лидерите на всички страни пристигнаха в България, за да засвидетелстват уважението си към нас."

Още от Новини