ГЕРБ отговори на БСП: Министерският съвет не може да спре да функционира

Новини

"Няма как Министерският съвет да спре да функционира по време на предизборна кампания". Така отговори на БСП министърът на правосъдието Десислава Ахладова по време на извънредно изявление на ГЕРБ в централата на партията. По-рано социалистите обвиниха премиера Борисов, че ползвал държавния ресурс да прави предизборната си кампания, и заплашиха, че ще сезират ЦИК, СЕМ и европейски институции.

"Във връзка с твърденията за нарушения на Изборния кодекс, които чухме от страна на БСП, искам да разясня, че разпоредбата на член 161, алинея 5 от Изборния кодекс много ясно казва, че министър-председателят, министрите, народните представители, президентът и вицепрезидентът през време на кампанията не излизат в служебен отпуск, било то платен или неплатен, тъй като не могат да делегират своите правомощия на други лица", подчерта Ахладова.

"За всички останали важи изискването по време на кампания да ползват отпуск. Но МС няма как да функционира, ако всички са в служебен отпуск", каза още тя.

Относно обвиненията, че Борисов раздавал пари от джипа си, министърът на правосъдието беше категорична, че тези средства се решава от правителството на кое населено място да бъдат дадени и с каква цел.

Още от Новини