ГЕРБ не иска коалиция с "Да,България" преди изборите

Новини

Вицепремиерът Томислав Дончев не изключи предизборно споразумение със СДС, но отрече да са водени разговори за коалиция с "Да, България".

"Да се водят коалиционни разговори без да се е произнесъл суверенът е нелепо. Трудно ми е да си представя партньорство различно от това, което сме имали до момента", добави той.

Листите на ГЕРБ за парламентарните избори ще станат известни скоро, каза още Дончев, който все пак нямало да се изненада, ако бъде водач на листа.

"Листите на ГЕРБ ги редят членовете на партията. Ще се опитаме да се съобразим със становищата на местните ръководства. Не бих се изненадал да бъда водач на листа. Редно е премиерът Бойко Борисов да бъде водач на листа", заяви той.

 

Все още е рано да се каже кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, коментира още пред бТВ Томислав Дончев. Според него е странен анонсът на Румен Радев за президент 9 месеца преди изборите.

"Маневра в сложните отношения между президентството и БСП. Много е рано да се каже кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, нашата тема са парламентарните избори. Имаме достатъчно личности с подкрепа и опит, които да се кандидатират, каза Дончев и не изключи бъдещият кандидат да бъде и жена.

Още от Новини