ГЕРБ внася решение парламентът да одобри френското предложение за Северна Македония

Новини

Групата на ГЕРБ е готова с проект на решение на Народното събрание за одобрение на предложената от Франция преговорна рамка за членството на Северна Македония в ЕС. Това ще е гаранция, че България няма да изпусне този исторически момент и българските национални интереси ще бъдат защитени, съобщава 24 часа.

Това заяви председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която излезе с декларация по темата веднага след гласуването на вота на недоверие срещу правителството. Когато тя се качи на парламентарната трибуна, премиерът Кирил Петков, министрите и депутатите от групите на „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“ демонстративно напуснаха пленарната зала.

Атанасова напомни изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от по-рано днес – че депутатите му ще подкрепят предложението на френското председателство за започването на преговори на Северна Македония в ЕС.

Това е най-доброто получавано до момента предложение и са необходими само малки корекции, за да съответства на българския национален интерес. Това е нещо, което Кирил Петков и правителството му така и не успя да направи до момента, не успя да изготви позиция на правителството, коментира Атанасова. И критикува премиерът, че с противоконституционно е прехвърлил отговорността на Народното събрание с решение на Министерския съвет.

Скри се страхливо, обвини го Атанасова.

Още от Новини